MAD & OPSKRIFTER

Opskrift: Skovs Mayo

Skal du have hjemmelavet lækre pommefritter eller mangler en god mayo, til aioli, estragonmayo eller måske en chilimayo. Så kommer her en min helt egen opskrift på en grundmayo, hvor du selv kan tilsætte den smag du ønsker.

Læs også opskriften på simple brioche burgerboller her.

Arbejdstid: ca. 15-20 minutter

Ingredienser
  • 2 æggeblommer (gerne past.)
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • ca. 4-5 dl. smagsneutral olie
  • Salt + peber
  • evt. lidt sennep
Fremgangsmåde

Hæld æggeblommerne i en skål. Tilsæt hvidvinseddike, salt og peber. Rør det sammen og begynd langsomt at tilsætte nogle få dråber olie. Når du kan se den gule farve begynde at skifte til en hvid nuance er olien begyndt at emulgerer med æggeblommerne og du kan nu begynde at mængden af olien op du tilsætter.

Nu er du klar til at tilsætte din grundmayo den smag du ønsker:

Aioli: 1-3 fed hvidløg

Estragon: ca. 2 dl finthakket frisk estragon

Chili: ca. 1 frisk chili (uden kerner)

HUSK! Rør så hurtigt som muligt, hele tiden.

Gode råd
  • Æggeblommerne skal ikke være for kolde. Du kan risikerer at mayo’en skiller eller olien ikke kan emulgerer med æggeblommerne.
  • Hvis din mayo er blevet for stærk/syrlig kan du tilsætte en lille skulle flydende honning
  • Hvis du kommer enten citrus eller hvidvinseddike i efter olien, kan du opleve af mayo’en skiller. Du kan evt. rede den ved at tilføre mere olie og piske i længere tid.
KOMMENTARER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

OM MIG

Bloggen er en afspejling af Vejle, Manden & Hverdagen der med en afslappet tilgang blogger om kreative indslag, rejser, gør-det-selv projekter, ærlige anmeldelser… Og ja, alt muligt andet som jeg begejstret vil dele her. Mit navn er Mads – Velkommen til.

Instagram

Gi’r du en kop?

Du kan støtte min blog og mig med en kop dejlig kaffe til de mørke timer, når bloggen skal holdes kørende. Klik på det direkte link til MobilePay 🙂

SØG
NYHEDSBREV

Få eventyr og oplevelser, rejsetips og hverdagshistorier lige til din indbakke. Tilmeld dig her. 100% frihed – du kan afmelde dig, når som helst – med ét klik.

Menu